27.11.04

Existeixen figures de Josep Diamant!

A la pàgina 149 del meu llibre El pessebre a Mataró. Història d’una tradició viva hi afirmo que no s’ha conservat cap figura de pessebre de les que feia Josep Diamant Llobet, primer president de l’Associació de Pessebristes de Mataró fundada l’any 1935. Això és el que havia pogut aclarir fins ara sobre l’obra d’aquest pessebrista mataroní. Però fa uns dies, tot repassant butlletins de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, vaig descobrir que a Barcelona sí que en conserven algunes, d’aquelles figures. El que passa és que ni els propis pessebristes barcelonins ho saben. A la seva pàgina web en tenen retratada alguna, però la identifiquen com “ANÒNIM – Figures de paper”.

Diamant realitzava les seves figures amb l’ajuda de la seva esposa: era ella qui li feia la roba de les figures (el material principal és roba encolada i no paper), i amb aquella roba guarnia l’ànima d’argila. Es tracta d’unes figures de gran valor històric (són d’abans de la Guerra Civil) i artístic.

Per al pessebrisme de Mataró és una gran notícia saber que encara es conserven figures de Josep Diamant. Ara valdria la pena fer un esforç perquè alguna dia no massa llunyà aquestes figures es puguin veure a Mataró...

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies