5.11.04

Figures de pessebre a l’IPEC

L’IPEC és l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, i fins ara no hi havia registrada cap figura de pessebre. Gràcies a en Jordi Montlló i a El Bou i la Mula, aquesta anomalia es començarà a normalitzar. Abans del 15 de desembre hem (dic “hem” perquè també m’hi ha embolicat a mi), hem de fer un miler de fitxes (amb les corresponents fotografies) de les figures de pessebre de la col•lecció de l’Associació de Pessebristes de Mataró. La feina és molt interessant però, també, estressant, ja que comptem amb molt poc marge de temps i a més els pessebristes aviat hauran d’anar agafant les figures per posar-les als pessebres.

Com que no podrem pas fer totes les figures de la col•lecció, estem prioritzant els autors locals i, en segon terme, els autors catalans. La col•lecció de l’Associació de Pessebristes de Mataró és prou important i té peces interessants, i més després de la incorporació d’una part del que havia estat la col•lecció de l’Antonio Campdepadrós. Llàstima que les condicions en què es guarden les figures no siguin les òptimes: això és un repte pendent! Però en tot cas està molt bé que les primeres figures de pessebres que passen a formar part de l’IPEC siguin les de Mataró!



1 comentari:

Anònim ha dit...

hOLA "COMPANY",ho dic perque també soc un gran aficionat al pessebrisme,avui9 no tinc temps però la setmana que bé t'enviaré la meva adreça de Picasa perque vegis les fotografíes dels pessebres que fem.
Vinga! i Bon Nadal