16.10.04

Santons del Québec

Uns bons amics, la Mariam i l'Eduard, m'han fet arribar unes postals de santons del Canadà. Bé, de fet són del Québec: la influència francesa (i provençal) no es nota només en la llengua!

No sé què tenen, els santons, que sense ser res de l'altre món (figures de cara-i-creu pintades senzillament amb colors vius) traspuen una emoció especial. En sóc un fan, dels santons provençals. I els santons del Québec, vestits segons els costums de la seva regió, no es queden pas enrera. Hauré d'organitzar una expedició al Québec!

1 comentari:

Joan Safont ha dit...

Hola Albert,

Vaig estar aquest darrer pont del Pilar a l'Alguer (Sardenya) i vaig trobar una botiga on tenien figures de pessebre vestides a l'estil sard. De fang i ben fetes, potser millorables, i hi havien moltes figures diferents: naixement, reis, pastors i tot un llarg etcètera de personatges típics l'illa, d'oficis tradicionals... T'enviaré foto de les que vaig comprar.
El problema que vaig tenir va ser que es van negar a dir-me el nom i d'on és el figuraire que les fa. Tampoc em van deixar retratar tota la col·lecció. Debien tenir por que els hi prengués l'exclusiva.